LBF  CLASSIC – egy különleges minőségű lőszer, ólommentes homogén lövedékkel töltve

Az LFB (Labor für Ballistik) vállalat ólommentes, fúrt hegyű lövedékkel töltött lőszere az LFB CLASSIC.

A 3 gyűrűvel ellátott LFB Classic (korábban Jaguar-nak nevezett) lövedékek egy speciális rézötvözetből készülnek a legmodernebb CNC gépeken. A kész termékek folyamatosan kifogástalan minőségét a rendkívül szigorú minőségi ellenőrzések garantálják, melyek a legkisebb eltérést sem engedik meg.

A jelenleg használt homogén, ólommentes rézötvözet lövedék egy hosszú és kiterjedt tesztsorozat eredményeként született.

Az ólommentes lövedékek esetén más anyagok használata gyakran problémát jelenthet, mivel egyéb alapanyagok nem alkalmasak a vadászati célú felhasználás során alkalmazott lövedék sebesség és fordulatszám tartomány eléréséhez anélkül, hogy elkenődnének vagy szétszakadnának.

Néhány színesfém – főleg rövid távolságból leadott lövés esetén – a becsapódás után szó szerint felrobban, és jelentős, értelmetlen roncsolást okoz a vadhúsban, amely rontja a minőségi besorolást a hús értékesítésekor.

Az LFB Classic lőszer, a szabadalmaztatott 3 gyűrűs ólommentes, fúrt hegyű lövedékkel, optimális megoldás minden vadászati felhasználáshoz.